#BibliaKultúra

Szöveg mögött - Kövek alatt

2200 éves fülbevalót találtak Jeruzsálemben
#mindeközben

Egy közel 2200 éves szarvasfejes, arany fülbevalót találtak a Dávid városában a Givati parkoló mellett Jeruzsálemben. A ritka műtárgy kiváló minőségű aranyművességről árulkodik. Ez az első, hellenisztikus korból származó fülbevaló. Az igényesen kidolgozott, 4 centiméter hosszú arany fülbevaló egy fején hátrafelé ívelő szarvú állatot ábrázol, egy nagy szemű, részletesen kidolgozott antilop- vagy szarvasfejet, s egy vékony arany kötélmintában folytatódik, amely két részre oszt egy gyöngyöt.

1.jpg

Képek az ásatásról:

Videó:

 A Givati parkoló:

jerusalem.jpg

Forrás:

https://www.timesofisrael.com/rare-2200-year-old-earring-a-goldmine-for-scholars-of-hellenistic-era-jerusalem/ 

Sajnos nem mi... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliakultura.blog.hu/api/trackback/id/tr2514169539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

#BibliaKultúra

#BibliaKultúra blogunk szakmai igényességű topikjaival értékes, ismeretbővítő tartalmakat közöl a bibliatudomány tárgyköréből. Rápillantunk arra a világra, amely látta megszületni a Bibliát - tabuk nélkül, közérthetően, a tudás megosztása és a „lifelong learning” jegyében.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása