#BibliaKultúra

Szöveg mögött - Kövek alatt

A szombati pihenés

 „A sábbát megtöri a társadalmi ellentétek és a szociális megkülönböztetés nagy körforgását. A szombati pihenés – a munka abbahagyása – nem igényel drága felszerelést, mint ahogy a lovaspóló, a búvárkodás, vagy a sziklamászás. Csak állj meg. Juss lélegzethez. Várj. Csak pihenj. Legyél befogadó. Fogadd az életet ajándékként. És tedd ezt csodálatos egyenlőségben, mert, ahogy körülnézel, mindenféle teremtmény, ökrök, szamarak és lábas jószágok, zebrák és pandák, tölfgyák és bogáncsok, kudzuk, mind megtörik a termelés ritmusát.”148913733962773.jpg

Jó pihenést kívánunk!

Forrás: 

Walter Brueggemann: A Gospel of Hope, Westminster John Knox, Louisville, 2017, 146.

;-)

07-50-ways-to-take-a-break-illus-info-07.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliakultura.blog.hu/api/trackback/id/tr2414168003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

#BibliaKultúra

#BibliaKultúra blogunk szakmai igényességű topikjaival értékes, ismeretbővítő tartalmakat közöl a bibliatudomány tárgyköréből. Rápillantunk arra a világra, amely látta megszületni a Bibliát - tabuk nélkül, közérthetően, a tudás megosztása és a „lifelong learning” jegyében.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása