#BibliaKultúra

Szöveg mögött - Kövek alatt

Az igazi vallásosság

young-girl-on-a-walk-near-the-shore-at-sunset_free_stock_photos_picjumbo_hnck2769-1570x1047.jpg

„Tudjátok, milyen az a böjt, amelyet én kedvelek? Ezt mondja Isten, az Úr:
Törd össze a jogtalan bilincseket, és oldd meg az iga köteleit! Bocsásd szabadon az elnyomottakat, törj össze minden igát!
Törd meg az éhezőnek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba. Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől!
Akkor majd felragyog világosságod, mint a hajnal, és a rajtad ejtett seb gyorsan beheged. Akkor előtted halad majd igazságod, és az Úr dicsősége lesz a hátvéded. Akkor, ha szólítod, az Úr válaszol, könyörgő szavadra így felel: Nézd, itt vagyok!
Ha eltávolítod körödből az igát, az ujjal mutogatást és a gonosz beszédet, ha odaadod az éhezőnek kenyeredet, és jóllakatod az elnyomottat, akkor felragyog a sötétségben világosságod, és homályod déli verőfényre változik. Maga az Úr vezérel szüntelen, s még a kietlen helyeken is felüdít. Erővel tölti el tagjaidat, olyan leszel, mint az öntözött kert, és mint a vízforrás, amelynek vize nem apad el soha.” (Iz 58,6–11)

„Uram, ments meg minket attól a vallásosságtól, amely figyelmen kívül hagyja a kizsákmányoltakat és az elnyomott kiáltásokat! Vezess bennünket mélyebb hitre, amely szembe néz az igazságtalansággal, és meghozza azokat az áldozatokat, amelyeket meg kell hozni egy valódibb, emberi társadalom építéséhez.”

 

freedom-expression.jpg

Walter Brueggemann: A Way other than Our Own, Westminster John Knox Press, Louisville (Kentucky) 2016, 31.

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliakultura.blog.hu/api/trackback/id/tr9514240549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

#BibliaKultúra

#BibliaKultúra blogunk szakmai igényességű topikjaival értékes, ismeretbővítő tartalmakat közöl a bibliatudomány tárgyköréből. Rápillantunk arra a világra, amely látta megszületni a Bibliát - tabuk nélkül, közérthetően, a tudás megosztása és a „lifelong learning” jegyében.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása