#BibliaKultúra

Szöveg mögött - Kövek alatt

Életünk közege

20170425earth2.jpg

„A teremtés oly törékeny, csekély és bizonytalan. Isten hűségétől függ, de igényli az ember hűségét is, hogy »művelje és őrizze« a földet (vö. Ter 3,15). Ha pedig a föld gondozása meghiúsul, akkor az egész infrastruktúra meghiúsul. Mert a világ nem egy zárt rendszer, nem egy állandó struktúra, nem »természet«, hanem Isten teremtése, amelyet eligazgatott, és amibe beleszeretett, ám az emberi gondatlanság és arrogancia veszélyezteti.”

Walter Brueggemann: A Gospel of Hope, Westminster John Knox, Louisville, 2017, 61.

Szép hétvégét kívánunk minden olvasónknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliakultura.blog.hu/api/trackback/id/tr5214316513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

#BibliaKultúra

#BibliaKultúra blogunk szakmai igényességű topikjaival értékes, ismeretbővítő tartalmakat közöl a bibliatudomány tárgyköréből. Rápillantunk arra a világra, amely látta megszületni a Bibliát - tabuk nélkül, közérthetően, a tudás megosztása és a „lifelong learning” jegyében.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása