#BibliaKultúra

Szöveg mögött - Kövek alatt

"Újra felfedezném magamnak a Bibliát"

scheiber-21-1024x826.jpg„A Biblia tanácsadó és vigasztaló sorsfordulókon. S itt hadd hivatkozzam saját példámra. Amikor 1944-ben elpusztult mindenkim és mindenem, egy zsoltárvers erősített: »Ha nem lenne a tudomány gyönyörűségemre, bizony elvesznék nyomorúságomban.« (119,92); Élet és halál mezsgyéjén, strúmaoperáció előtt — a műtőasztalon — egy bibliai mondat dobolt bennem: »Közeledik a segítségem, hogy elérkezzék.« (Iz 56,1). »A nap rövid, a munka sok.« Az akkor 90 éves Berensont, a neves műtörténészt idézve én is megállanék az utcán levett kalappal, s kérném a járókelőket: dobják bele felhasználatlan perceiket. Újból végigtanulnám, újra felfedezném magamnak a Bibliát.”

Ezt válaszolta Scheiber Sándor rabbi arra a kérdésre, hogy miért szereti a Bibliát.

hopscotch.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliakultura.blog.hu/api/trackback/id/tr7214499388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

#BibliaKultúra

#BibliaKultúra blogunk szakmai igényességű topikjaival értékes, ismeretbővítő tartalmakat közöl a bibliatudomány tárgyköréből. Rápillantunk arra a világra, amely látta megszületni a Bibliát - tabuk nélkül, közérthetően, a tudás megosztása és a „lifelong learning” jegyében.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása